Οξιά

oksia 

  

Η οξιά ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «μαλακών» ξύλων. Εκείνα δηλαδή που έχουν μικρή πυκνότητα, ανάβει εύκολα και γρήγορα, δεν σκάει στην καύση, δίνει πλούσια φλόγα, αποδίδει μεγάλη θερμότητα η οποία όμως δε διαρκεί αρκετά. Συνήθως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα ξύλα που καίγονται πιο αργά, π.χ. δρύς, γαύρο κ.α.

Ιδανικά ξύλα για ενεργειακά τζάκια σόμπες και λέβητες.

Θερμογόνος δύναμη 4.700 kcal/kgr

   

Δρυς

 drys

 

Είναι από τα λεγόμενα σκληρά ξύλα και είναι από τα αγαπημένα των καταναλωτών, κυρίως για τη σταθερή ωραία φλόγα λόγω της μεγάλης διάρκειας της καρβουνιάς, την υψηλή θερμότητα που δίνει χωρίς προβλήματα και αφετέρου έχουν μεγάλη διάρκεια καύσης, πλεονέκτημα που τα κάνει ιδανικά ξύλα για τζάκι και ξυλολέβητες μιας και είναι τα μακροβιότερα καυσόξυλα και συμφέρουν οικονομικά.

Θερμογόνος δύναμη 4.600 kcal/kgr

   

Γαύρος

 gayros  

Το ξύλο με τη μεγαλύτερη θερμική απόδοση. Είναι ένα βαρύ και συμπαγές ξύλο που δίνει πλούσια φλόγα με πολύ μεγάλη θερμοκρασία, επίσης κάνει άψογο κάρβουνο εφάμιλλο με το πουρνάρι. Στη καύση του είναι σαν ένας συνδυασμός, δρυς με οξιά.

Ιδανικό για ενεργειακά τζάκια.

Θερμογόνος δύναμη 4.600 kcal/kgr.

   

Πεύκο

peyko  

Το ξύλο του πεύκο μυρίζει ωραία και αναφλέγεται εύκολα διότι περιέχει το ρετσίνι που είναι εύφλεκτή ουσία. Επειδή όμως καίγεται γρήγορα, συνιστάται να ξεκινάμε τη φωτιά με αυτό ως προσάναμμα και να τη συνεχίζουμε με άλλο είδος ξύλου. Το μειονέκτημα του ξύλου είναι ότι πετάει σπίθες και χρειάζεται πιο συχνό καθάρισμα της καμινάδας.

Ανήκει στην κατηγορία οικονομικών ξύλων.

Θερμογόνος δύναμη 4.800 kcal/kgr

 

arrow

  Συσκευασία

arrow

  Μέγεθος


Ακολουθήστε μας
youtubefacebookgoogle+

Δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες & άτοκες δόσεις

cardlink

Δωρεάν μεταφορά


free3

ΜΠΑΛΛΗΣ
3ο χλμ. Κιλκίς - Θεσσαλονίκη - Κρηστώνη - Κιλκίς
Tηλ. 2341022841 - Φαξ. 2341300392
info@balliskilkis.gr